Sitelere Makale Yazma

Site yazarlığı ile ilgili olarak yazımı dikkatlice okuyun. Öncelikli olarak sitelere makale yazmak için hiçbir deneyim sahibi olmanız gerekmiyor. Bu işin iyi yanı.

Sitelere yazdığımız makale ne işe yarıyor?

Sitelere makale yazmak isteyen arkadaşlar bu makaleler siteler tarafından firmalara ya da internet sitelerine satılarak gelir elde ediliyor. Düşünsenize hiçbir platform size kendisi daha çok kazanmadan para vermez. Bu makaleler değişik sitelerde içerik amaçlı kullanılıyor. Dergi ve gazeteler içinde bu makaleleri satan siteler var. Buradan belirli bir kazanç elde ediliyor siteler tarafından. Bu konuyu da soru cevap şeklinde yazarak size faydalı olmaya çalışayım.

Siteler makalenizi hangi yollarla alıyor?

Sizden makale alacak olan sitelere üye oluyorsunuz. Herşeyi üyelik panelinizle yaparak , makalelerinizi de bu panelden siteye yüklüyorsunuz.

Peki makale yazmanın kriterleri var mı ?

Tabii var. Her iş gibi bu iş içinde bilmeniz gerekenler var. Öncelikle sizden makale alacak platformlar size hangi konuda kaç kelime yazacağınızı ve teslim edeceğiniz zamanı söyleyebiliyorlar. Sizden aşağıda sıraladığım şekilde yazmanızı istiyorlar.

1- Yazdığınız makale kesinlikle özgün olacak. bunun anlamı kopya içerik kullanmayacaksınız. Yazdığınız yazıyı tamamen kendi cümlelerinizle oluşturacaksınız. Nedeni ise eğer kopya içerik gönderirseniz. bu iş Google tarafından tespit ediliyor ve kopya içerik olarak algılandığından yazınıza değer verilmiyor. Bunun sonucunda ise oluşturduğunuz makale çöp içerik olmaktan öte gidemiyor.

2-Noktalama işaretlerine dikkat edilecek. Bu konuyu fazla açıklamama gerek yok. Kendi cümlelerinizle oluşturduğunuz makalede nokta virgül ve diğer noktalama işaretlerini yerli yerinde kullanacaksınız.

3- Yazdığınız yazı da giriş gelişme ve sonuç bölümleri olacak ve makaleleriniz seo uyumlu olacak.

Bu maddeyi açıklarsak lisede yazdığımız kompozisyonlar gibi bölümleri uygun yapacağız ve seo uyumlu makale yazacağız.

Seo uyumlu makale nedir ?

Seo dan bahsedecek olursak yazınızın konusu ile ilgili anahtar kelimeleri yazınızda kullanmanız gerekir. Yazı başlığınızın başında da bu anahtar kelimeyi mutlaka kullanacaksınız. Ayrıca tek ya da birden fazla kelimeden oluşan anahtar kelime öbeklerini yazılarınızın çeşitli paragraflarında kullanarak yazı içinde mümkün olduğu kadar çeşitli anahtar kelimeyi kullanmaya çalışacaksınız. Google dan seo uyumlu makale sözcüğünü aratırsanız bilgi sahibi olabilirsiniz.

Seo Neden Gereklidir ?

Seo uyumlu olmasının amacı yazdığınız makalelerin Google da üst sıralarda görüntülenmesinin sağlanması içindir. İnternetin babası Google sonuçta. Siteler yazı kalitesini Google da üst sıralara çıkma amacıyla istiyor. Google da üst sıralara çıkmanın yoluda makalenizin seo uyumlu olmasından geçiyor. Anahtar kelimelerin doğru ve yerinde kullanılmalarıyla makalenizin Google gözünde de belirli bir değere sahip olması sağlanıyor.

Makale yazdırma siteleri makaleleri Word formatında yazmanızı istiyor. Aynı zamanda bazı siteler size en az şu kadar kelime olacak diyebiliyorlar.